Nederlands Consulaat-Generaal in Istanbul, Turkije

Nieuws

1 t/m 10 van 148

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 De consulaire afdeling is vanaf dinsdag 14 maart weer geopend.

De consulaire afdeling is vanaf dinsdag 14 maart weer geopend voor o.a. paspoort- en visumaanvragen. Houd onze Facebookpagina en Twitteraccount (@NLinIstanbul) in de gaten voor updates.

2 Mijd demonstraties en grote bijeenkomsten

Nederlanders wordt geadviseerd de berichtgeving van het Consulaat-Generaal te volgen vanwege de recente ontwikkelingen en spanningen. Mijd demonstraties en grote bijeenkomsten.

3 Een Rapport over Turkse Start-ups

Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) heeft in samenwerking met het Innovatie Attaché (IA) een rapport geschreven over Turkse start-ups. Uit het onderzoek blijkt dat Turkije een broedplaats is voor high tech start-ups. Echter, wanneer Turkse start-ups internationale ambities hebben worden ze hierin onvoldoende gesteund. De kansen die Nederland zou kunnen bieden is voor de start-ups ook onbekend terrein. Dit zijn verloren kansen, want Turkije zit vol met slimme jonge ondernemers die staan te springen om hun innovatieve ideeën in het buitenland aan de man te brengen.

4 Export agri & food in 2016 naar recordhoogte

De Nederlandse agri & food sector heeft zijn toonaangevende positie op de wereldmarkt verder verstevigd. In 2016 was de export van agri & food bijna 94 miljard euro, ten opzichte van 90 miljard in 2015. Hiervan was 85 miljard euro aan agrarische producten en bijna 9 miljard aan landbouwmaterialen, -kennis en –technologie; een nieuw record. Daarmee is de agri & food sector goed voor 22 procent van de totale export. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Wageningen Economic Research. Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) maakte de cijfers bekend bij de opening van de Grüne Woche, werelds grootste internationale landbouwbeurs in Berlijn.

5 Aanpassing werktijden

Consulaire afdeling is gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar (26 december t/m 30 december).

6 Nationwide 1st Call for project proposals

The Embassy of the Kingdom of Netherlands in Ankara and the Consulate General in Istanbul announce herewith a call for project proposals for its first round Matra and Human Rights Programme 2017.

7 Mensenrechtentulp 2016

De Pakistaanse Nighat Dad heeft de Mensenrechtentulp 2016 gewonnen!

8 Langere verwerkingstijd voor paspoortaanvragen

We willen graag uw aandacht vestigen op de langere verwerkingstijden van het aanvraagproces voor paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten.

9 Reisadvies Turkije

Per 19 oktober 2016 is de noodtoestand verlengd. Militaire operaties in het Turks-Syrische grensgebied zijn uitgebreid tot een grensstrook in Syrië zelf.

10 Back-to-business in Istanbul

In Istanbul organiseerde het Nederlands Economisch Netwerk Turkije op 6 oktober een druk bezochte ‘back-to-business’ seminar samen met de Dutch Business Association en de Netherlands Foreign Investment Agency.